२) अत्याधिक कोलेस्टेरोल र भएका खाद्य पदार्थहरू जस्तै मासु, कलेजो, मिर्गौला, अण्डाको भित्री पहेंलोभाग, दूध, घ्यू, मख्खन आदि अत्यन्त कम मात्रामा उपयोग गर्ने । चिल्लो पदार्थको प्रयोग आवश्यक पर्दा (सूर्यमुखी, मकै, भटमास, तोरी आदिको तेल) अथवा (बदाम, ओलिभ, Avocado आदिको तेल) प्रयोग गर्नु उचित हुन्छ ।१) शाकाहारी खाना प्रयोग गर्न सके सबै भन्दा उत्तम हुन्छ किनकी शाकाहारी खानामा कोलेस्टेरोलको मात्रा अति कम हुन्छ ।
३) माछा, कुखुरा र लौकाटको मासुमा कम बोसो हुने हुनाले यी चिजहरू कम मात्रामा उपभोग गर्न सकिन्छ । ४) खसी, बोका, भेडा, च्यांग्रा, बँदेंल, बंगूर आदिको मासुमा अत्याधिक हुने हुनाले यिनीहरूको उपभोग नगर्नु बेश हुन्छ । ५) खाना पकाउँदा तेल कम राख्ने । मासु पकाउँदा छाला र बोसो सबै काटेर फाल्ने अनि मात्र पकाउने साथै पकाउँदा पग्लेको बोसोको रसलाई झिकेर फाल्ने । ६) मासुमा पाइने प्रोटिनको बदला दाल, भटमास, सिमी, मटर आदिमा पाइने प्रोटिनमा बढी जोड दिने ।
७) सागपात, हरियो तरकारी, फलफुल, गहुँ, खस्रो चामल र दालहरू अत्यन्त फाइदाजनक छन् । यिनीहरूको उपभोग प्रशस्त मात्रामा गर्ने । ८) यूक्त खाद्य पदार्थहरू (माछाको तेल, सिमी, बोडी, भटमास, ओखर, कागति बदाम आदिबाट तयार पारिएका पदार्थहरू) आहारमा प्रयोग गर्नु पर्छ । ले कोलेस्टेरोलको नकारात्मक असरहरूलाई कम गर्दछ । ९) टर्रो स्वाद भएको खाद्य पदार्थले कोलेस्टेरोल घटाउँछ ।
महिलामा यौन रुचि जगाउन के गर्नेयौन जीवित प्राणीहरुको लागी अपरिहार्य छ त्यसो त दाम्पत्य जीवन सुखी बनाउन यौनको मुख्य भूमिका छुट्टै हुन्छ । तर, महिलामा हुने यौनप्रतिको अरुचिले दाम्पत्य…Read More