सामग्री तातो दूध दुई ठूलो चम्चा केसर अलिकति दूध एक लिटर चिनी १२० ग्राम आरारोट एक ठूलो चम्चा कागतीको रस एक ठूलो चम्चा अलैंचीको धूलो अलिकति पिस्ता सजाउनका लागि बदाम सजाउनका लागि
विधि एउटा भाँडोमा दुई चम्चा तातो दूध र अलिकति केसर हालेर मिसाउनुस् । त्यसलाई एकातिर राख्नुस् ।
एउटा कराहीमा एक लिटर दूध उमाल्नुस् ।
त्यसमा चिनी र केसर–दूधको मिश्रण हालेर मज्जाले घोल्नुस् र चार मिनेट मधुरो आगोमा पकाउनुस् । बीचबीचमा हल्लाउनुस् ।
एउटा कचौरामा एक चम्चा आरारोट र दुई चम्चा दूध हालेर मज्जाले मिसाउनुस् ।
अब यो मिश्रणलाई दूधमा हाल्नुस् र त्यसमा कागतीको रस हालेर मज्जाले मिसाउनुस् ।
पाँच मिनेटसम्म यसलाई मधुरो आगोमा पकाउनुस् ।
यो मिश्रणलाई एउटा भाँडोमा हालेर आधी घन्टा चिसो हुनका लागि छोडिदिनुस् ।
त्यसमा अलिकति अलैंचीको धूलो हालेर मज्जाले मिसाउनुस् ।
सचिवको तलब हुन्छ मन्त्रीकोभन्दा धेरै !संसद सचिवालयको एक समूहले संसदको महासचिव र सचिवहरुको मासिक तलब, भत्ता र विविध शीर्षकका नाममा सुविधा नेपाल सरकारका मन्त्रीको भन्दा झन्डै दोब्बर हुने गरी…Read More
'काठमाडौं सानो भएपनि यहाँ धरैथोक पाइन्छ'आजको नागरिक काष्ठमण्डपमा इन्दिरा जोशीसँगको कुराकानी प्रकाशित छ । कुराकानीको केही अंश:नेपालभित्र मनपर्ने सहर ?-मेरो सबैभनदा प्यारो सहर पोखार हो ।नेपल ब…Read More
पातरासी गाउँपालिमा अनिश्तकालीन तालावन्दी जुम्लाः पातरासी गाउँपालिका प्रमुख र उपप्रमुखले मनपरी रुपमा बजेट विनियोजन गरेको भन्दै स्थानीयले कार्यालयमा तालाबन्दी गरेका छन् । असमान तरिकाले मनलाग्दी…Read More